• Oct. 18
  • 02:58

Tehničko uputstvo za administrativni i tehnički pregled funkcionalnosti ESIR-a ili L-PFR-a

06.10.2021

Odobrenje za upotrebu elektronskog fiskalnog uređaja - prema Zakonu o fiskalizaciji („Službeni glasnik RS“, br. 153/20) koji će biti u primeni od 1. januara 2022. godine, svaki dobavljač elektronskog fiskalnog uređaja (bilo hardverske, bilo softverske komponente) mora dostaviti obvezniku fiskalizacije isključivo elektronske fiskalne uređaje čija je upotreba odobrena od strane Poreske uprave.

Proces prijave za dobijanje odobrenja za upotrebu elektronskog fiskalnog uređaja je otvoren i besplatan za sve dobavljače odnosno njihove proizvode: https://tap.sandbox.suf.purs.gov.rs

Odobrenja za upotrebu elektronskog fiskalnog uređaja izdaje posebna organizaciona jedinica Poreske uprave posle provere usklađenosti proizvoda sa normativnim propisima.

 

DOKUMENTACIJA koju možete pogledati OVDE (kliknite na plavi link), objavljena je javno radi sticanja uvida u zahteve e-fiskalizacije i podložna je izmenama.

 

Poreska uprava je objavila i:

- Tehničko uputstvo za administrativni i tehnički pregled funkcionalnosti ESIR-a ili L-PFR-a, kao i

- Tehnički vodič sa uslovima i karakteristikama elemenata elektronskog fiskalnog uređaja radi odobravanja za upotrebu u sistemu e-fiskalizacije.

Oba dokumenta, pored ostalog, prenosimo na sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“. Saznajte više o ovom Priručniku klikom na ovaj link.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.