rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jul. 12
  • 13:08

Tržišna inspekcija počela kontrolu apoteka zbog maski

12.03.2020

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je Tržišna inspekcija počela intenzivan nadzor u apotekama zbog dojava i prijava građana da se u pojedinim apotekama prodaju maske po cenama značajno većim od uobičajenih.

Nećemo dozvoliti da neko koristi ovu situaciju za sticanje dobiti koja nije i skladu sa tržišnim principima i Zakonom o trgovini“, rekao je Ljajić.

On je precizirao da će se inspekcijski nadzor sprovoditi na teritoriji cele Srbije i da će biti javno saopštena imena onih koji po pomenutom osnovu krše zakon.

Ljajić je naglasio da će inspektori u akcijama pristupati kao prikriveni kupci, što je instrument kontrole koji je predviđen novim Zakonom o trgovini.

Međutim, ukoliko zloupotreba na tržištu bude i dalje, ministar je rekao da će vlada doneti uredbu o privremenim merama zaštite tržišta po osnovu Zakona o trgovini, član 39, a koja omogućava da se ograniči marža i cena pojedinačnih proizvoda.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.