rezon media grup srbija

stručne publikacije

Logovanje

  • Apr. 26
  • 23:03

U prodaji NOVI priručnik za poslodavce!

04.07.2017

PRAVILNA REŠENJA ZA 100 PROBLEMA POSLODAVCA

 

Novom knjigom obuhvatili smo 100 najčešćih problema sa kojima se susreću poslodavci pri angažovanju zaposlenih i pružili rešenja za njih, koja su u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Potrudili smo se da na pristupačan način olakšamo donošenje odluka poslodavcima koje se tiču zapošljavanja. Pitanje je za poslodavce veoma osetljivo, jer u uslovima savremenog poslovanja, od pravilnog izbora zaposlenih i ispravnog ugovornog odnosa sa svakim od njih, veoma zavisi uspeh kompanije i njen opstanak na tržištu.

Posebno je obrađena tema zarada zaposlenih, kako bi poslodavac mogao jasno da uoči razliku između različitih vidova zapošljavanja i pravilno odabere ono što najviše odgovara ciljevima poslovanja.

Bavili smo se radnim vremenom zaposlenih i mogućnostima koje postojeća regulativa nudi poslodavcu, kako bi rad zaposlenih najbolje približio potrebama posla. Takođe su detaljno obrađene teme bezbednosti na radu, sprečavanja diskriminacije zaposlenih i delokruga rada inspekcije.

Važan deo ovog priručnika posvećen je prestanku rada zaposlenih i svih posledica i obaveza koje poslodavac po tom osnovu može da ima.

Poslodavac može postići značajne uštede pravim odabirom ugovora sa zaposlenim, korišćenjem povoljnosti (subvencija) koje država pruža u pogledu zapošljavanja određenih lica i blagovremenim reagovanjem na probleme u vezi zapošljavanja. Istovremeno, ukoliko su zaposleni zadovoljni, ostvaruje se povećanje i produktivnosti i bolji poslovni rezultat.

Svakom novom poslodavcu ova knjiga bi trebalo da bude nezaobilazno štivo za ulazak u biznis arenu, a već iskusnim poslodavcima uveliko smanjuje potrebu za dodatnim informisanjem,

jer su sve važne informacije ovde na jednom mestu

 

„Rešite jedan problem i odbranili ste se od stotinu novih.“

                                                               Konfučije

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs