rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jul. 12
  • 13:54

U prvom kvartalu naredne godine očekuje se puna implementacija projekta eTurista

20.11.2019

Prema saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS (od 19.11.2019. god.), državni sekretar za turizam, Miroslav Knežević, izjavio je tokom prezentacije projekta eTurista, u Vladi RS, da su jedinice lokalne samouprave (JLS) prepoznate kao važan partner u realizaciji ovog projekta.

 

S obzirom na to da je izrada softverskog rešenja za centralni informacioni sistem (eTurista) u završnoj fazi i da se u prvom kvartalu naredne godine očekuje njegova puna implementacija, neophodno je da se na vreme uspostave tačne i ažurne evidencije svih ugostiteljskih objekata za smeštaj na teritoriji Republike Srbije.

Imajući u vidu da JLS obavljaju važan deo poverenih poslova iz oblasti ugostiteljstva, te da je uspostavljanje tačnih i ažurnih evidencija objekata koje one kategorišu kao poverene poslove, kao i po prvi put, objekata koji nemaju obavezu kategorizacije, važno je bilo da se kroz prezentaciju direktno i na vreme upoznaju sa svim važnim detaljima projekta eTurista, načinom njegovog korišćenja, kao i njihovim obavezama.

 

eTurista je besplatan i jedinstven onlajn sistem koji objedinjuje sve podatke o ugostiteljima i ugostiteljskim objektima za smeštaj i preko koga se vrši prijava i odjava svih domaćih i stranih turista.

 

Osim za ugostitelje, kojima će ovaj sistem olakšati poslovanje, benefite od ovog centralizovanog onlajn sistema imaće i državne institucije i turističke organizacije, koje će moći u realnom vremenu da prate ukupan broj turista u zemlji kao i njihove karakteristike (pol, starost, država iz koje dolaze, dužina boravka, lokacija na kojoj su odseli i dr.). Takođe, svakodnevno će imati uvid u bazu podataka o smeštajnim objektima i pružaocima usluga smeštaja, naplaćenoj boravišnoj taksi i porezu.

 

Sastanke su organizovali predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za IT i eUpravu uz podršku Kabineta predsednika R.Srbije i Kabineta predsednika Vlade R.Srbije.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.