• Nov. 28
  • 08:21

U toku je prijava za subvencije za prelazak na novi sistem fiskalizacije

09.11.2021

Podsećamo poreske obveznike da je prijavljivanje za subvencije za prelazak na novi sistem fiskalizacije počelo 15. oktobra 2021. godine.

Da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi.

Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra.

Novi obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku, finansijsku podršku za fiskalizaciju ostvaruju u iznosu uvećanom za 20%.

Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu Izjavu.

Krajnji rok za prijavljivanje je 31. januar 2022. godine.

Detaljnije informacije o fiskalizaciji možete pronaći u našem priručniku „PDV, fiskalizacija i e-fakture“.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.