• May. 18
  • 16:20

Uspešno završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu

04.04.2022

Prema saopštenju Agencija za privredne registre (APR) od 1.4.2022. god., prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu je uspešno završen u ponoć, 31. marta 2022. god. U zakonskom roku je elektronski dostavlјeno ukupno 272.703 izveštaja, od toga 243.022 redovna godišnja finansijska izveštaja i 29.681 izjava o neaktivnosti.

APR napominje da svi obveznici, koji nisu dostavili redovan godišnji finansijski izveštaj za 2021. godinu u propisanom roku, isti mogu da dostave u narednom periodu, uz plaćanje naknade za neblagovremeno dostavlјanje istih.

APR je takođe obavestila sve zainteresovane korisnike da je omogućila prijem konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu, čiji je rok za dostavlјanje, izuzetno ove godine, 4. maj 2022. god.

U predmetnom saopštenju se takođe navodi da je omogućen prijem Dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj za obveznike revizije, koji istu nisu dostavili uz redovan godišnji finansijski izveštaj. Krajnji rok za njeno dostavlјanje je 30. jun 2022. god. Preduslov za dostavlјanje Dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj putem sistema je da prethodno dostavlјeni izveštaj bude javno objavlјen kao potpun i računski tačan.

 

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2021. godinu, obveznici mogu pratiti na sajtu APR-a, stranici: Registri > Finansijski izveštaji > Javno objavlјeni finansijski izveštaji i ostale pretrage.

 

Podsećamo, sve što Vam je potrebno za dostavljanje godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. god., obezbedili smo svim kupcima našeg elektronskog priručnika - CD Priprema završnog računa, na sajtu: www.PripremaZavrsnogRacuna.rs .

Ukoliko već niste do sada kupili ovaj Priručnik, detaljnije o njemu saznajte klikom na ovaj link.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.