rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Sep. 26
  • 04:30

Vlada utvrdila Predlog zakona o igrama na sreću

07.02.2020

Vlada Republike Srbije utvrdila je Predlog zakona o igrama na sreću, kojim se ova oblast usaglašava sa evropskim, odnosno međunarodnim standardima, stvaraju neophodni uslovi za uvođenje naprednijeg sistema nadzora, obezbeđuje efikasnije prikupljanje budžetskih prihoda i smanjenje sive ekonomije.

Ovim zakonskim aktom će se, takođe, postići veći stepen društvene odgovornosti priređivača igara na sreću i unaprediti zakonski okvir za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Kako bi se ostvarili navedeni ciljevi, nužno je uspostavljanje elektronskog sistema nadzora i praćenje prometa priređivača igara na sreću u realnom vremenu, kao i mogućnost elektronske razmene podataka priređivača i softverskog rešenja Uprave za igre na sreću.

U našem Priručniku „Pravilno poslovanje specifičnih delatnosti“, jedna od delatnosti koja je detaljno obrađena je i delatnost igara na sreću. U okviru ove delatnosti posebno smo obradili:

- zakonsku regulativu i podzakonske akte;

- oblike organizovanja, vrste, tipove i slično;

- poreski tretman sa stanovišta: poreza na dobit, poreza na dohodak građana i doprinosa za socijalno osiguranje, PDV-a i fiskalnih kasa;

- izbegavanje dvostrukog oporezivanja;

- računovodstvo;

- nadležnosti i ovlašćenja Uprave za igre na sreću;

- kazne i sankcije.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.