rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jun. 05
  • 21:08

Za jedan dan podeljeno 6.700 vaučera za odmor u Srbiji

18.05.2020

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, saopštio je 14.5.2020. god. da je prvog dana prijave za odmor u Srbiji podeljeno čak 6.700 vaučera, što navodi na zaključak da će u kratkom periodu biti distribuirano svih 400.000 vaučera.

Ljajić je podsetio na to da su vaučeri u vrednosti od 5.000 din. i mogu se iskoristiti do 20. novembra, uz napomenu da pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni poljoprivrednici, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara.

On je naglasio da je šteta u turizmu neminovna i da ne može da se nadoknadi nikakvim merama, ali da država pokušava da je ublaži.

Prema procenama Svetske turističke organizacije to će biti više od 900 milijardi evra štete za međunarodni turizam, naglasio je Ljajić i dodao da ne očekujemo veliki broj stranih turista u Srbiji, ali se očekuju turisti iz regiona.

Prema njegovim rečima, najveći problem imaju zemlje koje imaju veće učešće turizma u BDP, poput Hrvatske, koja ima 17%, Španije 15%, Malte 22% i Grčke 20%.

Srbija će, kako je rekao, imati veliku štetu u turističkom sektoru, ali to se neće odraziti u velikoj meri na ukupnu privredu, jer učešće turizma u BDP iznosi 3%.

 

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.