• Sep. 16
  • 23:44

Za podsticaj privredi za ovu godinu izdvojeno je 17,6 milijardi dinara

04.08.2021

Prema obaveštenju Ministarstva privrede (od 29.7.2021. god.), prilikom posete kompaniji „Sigma Kula“ u Crvenki, ministarka privrede, Anđelka Atanasković, pored ostalog, ona je podsetila da je u budžetu za podsticaj privredi za ovu godinu izdvojeno je 17,6 milijardi dinara, od čega dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za: nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i, po prvi put, za program namenjen ženama i mladima.

Prema njenim rečima, za program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini Ministarstvo privrede je obezbedilo 1,55 milijardi din. bespovratnih sredstva, za program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona din., a za početnike u poslovanju 150 miliona din.

Ministarka Atanasković je istakla i važnost infrastrukturnih projekata i značaja razvoja industrijskih zona. Kako je navela, u budžetu je planirano oko 1,6 milijardi din. kada je reč o infrastrukturnim projektima i merama regionalnog razvoja. „Veoma je važno da razvijamo industrijske zone, zato apelujem na lokalne samouprave da konkurišu za sredstva, a Ministarstvo će gledati da im pomogne u okviru svojih mogućnosti“, navela je ona.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.