rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Sep. 26
  • 03:55

Znatno brže i lakše do elektronskog sertifikata

12.02.2020

Privrednici od početka godine kompletan postupak dobijanja kvalifikovanog elektronskog sertifikata mogu da završe elektronskim putem, iz svoje kancelarije i tako uštede vreme i novac koje je zahtevala prethodna procedura. Od 1. januara isporučeno više od 2500 sertifikata. 

Elektronski sertifikati koje izdaje Sertifikaciono telo Privredne komore Srbije (PKS CA) u skladu sa odredbama Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskom identitetu i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, namenjeni su svim učesnicima elektronskog poslovanja u Republici Srbiji i predstavljaju lični identifikacioni dokument, pametnu karticu, a koriste se za prijavljivanje (autentikaciju) i digitalno potpisivanje. 

Kvalifikovani elektronski sertifikat izdaje se na tri godine. Od početka 2020. godine, u PKS je već isporučeno preko 2500 elektronskih sertifikata, dok je ukupan broj korisnika ove usluge u prethodnoj godini iznosio oko 10 000. Kompletnom digitalizacijom ove usluge, u PKS očekuju da će broj izdatih sertifikata u ovoj godini znatno premašiti prethodnu, posebno kada se ima u vidu nova, znatno olakšana digitalizovana procedura. Sertifikaciono telo PKS poziva kompanije da blagovremeno obnove svoj kvalifikovani elektronski sertifikat.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.