rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jun. 05
  • 20:34

Znatno povećan broj sprovednih inspekcijskih nadzora u periodu od polovine marta do 11. maja

12.05.2020

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ambasada Kraljevine Norveške i NALED, obezbedili su maske, rukavice, vizire i dezinfekciona sredstva za 620 inspektora Tržišne, Sanitarne, Zdravstvene inspekcije i Inspektorata za rad, u cilju njihove efikasnije zaštite tokom obavljanja nadzora.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, izrazio je (11. maja 2020. god.) zahvalnost inspekcijama koje su iznele najveći teret za vreme pandemije COVID-19. Naglasio je da je znatno povećan broj sprovednih nadzora u periodu od polovine marta do 11. maja, kao i da je zbog nastale situacije Kontakt centar za republičke inspekcije počeo sa radom mesec dana ranije od planiranog, sa primljenih preko 3000 prijava za povećanje cena hrane i medicinske opreme, i u oblasti rada.

 

Igor Lončarević, potpredsednik NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju i partner u KPMG-u, kao važan doprinos projekta ističe jačanje poverenja građana i privrede, jer inspekcijske organe sve više vide kao najodgovornije za suzbijanje sive ekonomije. O tome svedoči i više od 3.000 prijava podnetih Kontakt centru za republičke inspekcije, samo mesec dana od njegovog pokretanja.

 

U narednoj fazi projekta akcenat će biti na reorganizaciji inspekcijskog sistema u cilju spajanja inspekcija sa srodnim delokrugom rada u inspektorate, osnaživanje položaja, profesionalizma i samostalnosti inspektora, kao i unapređenje vrednovanja učinka inspektora. Kontinuirano će se raditi i na jačanju saradnje i dijaloga između privrede, regulatora i inspekcija.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.