Zaštita od računovodstvenih grešaka

RASPRODATO!

U računovodstvenoj praksi, usled različitih nedoumica, može doći do raznih grešaka koje mogu naneti manje, veće ili vrlo ozbiljne štete subjektima, a mogu dovesti i do plaćanja visokih kazni. Pored uticaja na poslovanje subjekata, greške računovođa utiču i na profesionalni autoritet i ugled njih samih.

Kaže se: "Pametni uče na greškama, a mudri ih sebi ne dozvoljavaju!"

Takođe, postoji i druga poslovica: "Bolje je učiti na tuđim greškama."


Priručnik "Zaštita od računovodstvenih grešaka"

  • ukazaće Vam na najčešće računovodstvene greške koje se javljaju u praksi, upravo zato da biste ih izbegli. Priručnik upućuje na to gde računovođe najčešće greše u praksi, ili šta najčešće propuštaju da urade ili obezbede u skladu sa propisima, naročito ako to povlači mogućnost da snose kazne;
  • pored nekih osnovnih saveta šta, kada i na koji način raditi, sadrži i objašnjena kada, u kom roku i nakoji način se mogu otkloniti učinjene greške i eventualne povrede nekih propisa;
  • pomoći će Vam da sprečite mogućnost da napravite greške, i tako izbegnete potencijalne negativne efekte koji ih prate;
  • olakšaće Vaše svakodnevne poslove i obezbediće da ih blagovremeno izvršavate, pružiće Vam sigurnost u radu, a time će uštedeti Vaše dragoceno vreme.

Sadržaj priručnika (na 216 strana) obuhvata sledeće:

  • Glava I – Najčešće greške u računovodstvu (pojam i vrste grešaka, materijalna značajnost greške, ispravke, greške u tumačenjima propisa i dr.)
  • Glava II – Utvrđivanje računovodstvenih politika (definisanje, doslednost u primeni, promene, greške i efekti istih i dr.)
  • Glava III – Najčešće greške u vezi sa računovodstvenim knjiženjima (kroz odgovore na 100 pitanja iz prakse)
  • Glava IV – Događaji nakon datuma bilansa i greške iz prethodnog perioda
  • Glava V – Najčešće greške kod izrade Bilansa uspeha

 

Autori: Janjušević Aleksandar – Samostalni savetnik u Ministarstvu finansija RS, Sektor za finansijski sistem – Grupa za računovodstvo i reviziju, i Vojnović Biljana – Samostalni računovođa sa dugogodišnjim iskustvom u praksi.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2023. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.