Priručnik - E-fiskalizacija - bez problema u praksi

SAMO KOD NAS, NA JEDNOM MESTU:

prva zbirka rešenja za probleme u praksi koji su se već javili u vezi sa novim modelom fiskalizacije!

Svi privredni subjekti koji vrše promet na malo, najkasnije do 1. maja 2022. god. moraju preći na novi model fiskalizacije, pri čemu brojne delatnosti postaju obveznici izdavanja fiskalnih računa po prvi put...

Pripremite se blagovremeno za primenu ovih novina koje već sada značajno menjaju dosadašnji način poslovanja!... ili uopšte nećete moći da nastavite dalji rad.

Počela je primena novog Zakona o fiskalizaciji i novih podzakonskih akata, i već u prelaznom periodu pre prelaska na novi model fiskalizacije, javile su se brojne nedoumice oko njihove primene u praksi. Mi već duže vreme svakodnevno primamo brojna pitanja naših klijenata na tu temu. S druge strane, za sada, Ministarstvo finansija je dalo svega nekoliko stručnih mišljenja u vezi sa primenom pomenutih propisa.

Iako su mislili da su sve razumeli u vezi sa e-fiskalizacijom, kada su naši klijenti pitali stručnjake da li su pravilno izvršili usklađivanje, ispostavilo se da su mnogi napravili krupne greške, koje bi ih skupo koštale posle 1. maja (kada za sve počne obavezna primena), tj. platili bi kazne koje za mnoge prekršaje iznose i do 2.000.000 din!

Zato smo odlučili da u našem Priručniku „E-fiskalizacija – bez problema u praksi“, sakupimo brojne odgovore naših stručnih saradnika, i eventualno Ministarstva finansija, na pitanja koja su najčešće zadavala probleme u praksi našim klijentima i pretplatnicima, a u vezi sa primenom novih propisa o e-fiskalizaciji.

Ovom svojevrsnom zbirkom rešenja za moguće probleme u praksi u vezi sa e-fiskalizacijom, želimo da pomognemo svim obveznicima da što lakše i sigurnije pređu na novi model fiskalizacije, što je neophodno kako bi uopšte mogli da nastave dalji rad. Pripremili smo ovaj jedinstveni Priručnik, kako bismo na jednom mestu obveznicima ponudili rešenja za brojne probleme koji se mogu javiti u praksi, a pre svega, kako bismo im omogućili da potencijalne probleme spreče pre nego što se oni jave! Činjenica je da, ako obveznici čekaju da im poreski inspektori pronađu greške, već će biti kasno, jer će već imati nalog o plaćanju kazne.

U ovom Priručniku, na oko 200 strana, objašnjeno je kako primeniti nove propise u praksi, šta su novine, koje su to najčešće greške u praksi i kako ih izbeći, koje su specifične situacije, razlike, kako izbeći kazne i brojna druga pitanja.

Naši iskusni stručni saradnici za navedene oblasti u ovom priručniku objasnili su kako da izbegnete probleme u praksi, kako biste na vreme i na pravi način uskladili svoje poslovanje sa novinama, kako biste izbegli visoke kazne, i kako biste uopšte mogli da nastavite dalje poslovanje.

Priručnik „E-fiskalizacija – bez problema u praksi“ prati i poseban sajt: www.e-fakture.info – koji se svakodnevno ažurira u skladu sa izmenama, ali i dopunjuje novim i izmenjenim podzakonskim aktima, savetima i odgovorima naših stručnih saradnika; službenim mišljenjima Ministarstva finansija i raznim korisničkim uputstvima.

Autori:

Sonja Nikolić – viši savetnik u Ministarstvu finansija RS – naša stručna saradnica za oblast e-fiskalizacije i akciza
Milica Tričković – diplomirani menadžer

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.