Priručnik - Pravilna rešenja za 100 NOVIH problema poslodavca

Iz iskustva, verovatno Vam je poznato da se u praksi poslodavci često suočavaju sa različitim problemima i nedoumicama u različitim situacijama, pre svega, vezano za primenu važećih propisa. Ukoliko se ovi problemi ne razreše na ispravan način, ili ako se ne postupi po propisima, to može dovesti do raznih grešaka i propusta, koji mogu naneti, ponekad, i značajne štete poslodavcima, a takođe, mogu dovesti i do plaćanja visokih kazni.

S druge strane, postoje situacije u kojima poslodavci imaju mogućnost izbora, a izbor prave alternative im može uštedeti značajne sume novca.


Pravilna rešenja za 100 NOVIH problema poslodavca

Na osnovu skoro 14 godina našeg iskustva u praćenju svih propisa (direktno i indirektno) vezanih za oblast radnih odnosa, kao i u savetovanju i odgovaranju na pitanja i nedoumice naših klijenata - poslodavaca, odlučili smo da rešenja za najčešće probleme sažmemo u jedno jedinstveno izdanje.

Tako je nastao naš prvi priručnik: "Pravilna rešenja za 100 problema poslodavca", koji je bio odlično prihvaćen i rasprodat je u kratkom roku. Zato smo odlučili da pripremimo novi priručnik, u kojem smo pružili rešenja za neke nove probleme, ili neke stare, ali u različitim slučajevima iz prakse.

Dakle, počev od 1. februara 2018. god, u prodaji je naš NOVI priručnik: "Pravilna rešenja za 100 NOVIH problema poslodavca"

Ovoga puta, priručnik "Pravilna rešenja za 100 novih problema poslodavca" obuhvata 100 NOVIH problema iz prakse sa kojima se poslodavci najčešće susreću pri angažovanju radnika, i pruža konkretna, obrazložena rešenja istih, koja su, pri tom, u skladu sa važećim propisima i najnovijim izmenama Zakona o radu, Zakona o porezu na dohodak građana, Zakona o doprinosima, i dr. propisa.

Priručnik će poslodavcima pružiti pomoć u donošenju odluka koje se tiču zapošljavanja, savete koji će koristiti efikasnijem poslovanju, primere obračuna zarada / naknada (u skladu sa važećim propisima), objašnjenja o novim poreskim olakšicama za zapošljavanje, i još mnogo toga...

Priručnik ima 288 str.

Detaljnije o priručniku:

Radi postizanja što veće pouzdanosti u odgovorima, trudili smo se da data rešenja problema potvrdimo pozivanjem na službena mišljenja nadležnih ministarstava, i pažljivo smo vodili računa da sve navedeno bude u skladu sa trenutno važećim propisima.

Bavili smo se radnim vremenom zaposlenih i mogućnostima koje postojeća regulativa nudi poslodavcu, kako bi rad zaposlenih najbolje zadovoljio potrebe posla. Zapošljavanje omladine i volontiranje smo posebno obradili kao kontigent potencijanih zaposlenih sa tendencijom rasta, posebno za povremene i privremene poslove.

Posebno je obrađena tema zarada zaposlenih, dati su primeri obračuna zarada / naknada u zavisnosti od tipa ugovora sa zaposlenima (skraćeno radno vreme, zapošljavanje penzionera, angažovanje po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima i dr.). Takođe su detaljno obrađene teme bezbednosti na radu, sprečavanja diskriminacije zaposlenih i delokrug inspekcije rada.

Poseban deo ovog priručnika posvećen je prestanku rada zaposlenih i svih posledica i obaveza koje poslodavac po tom osnovu može da ima.

Značajne su uštede koje poslodavac može da postigne pravim odabirom ugovora sa zaposlenim, korišćenjem povoljnosti (olakšica) koje država pruža u pogledu zapošljavanja određenih lica, blagovremenim reagovanjem na probleme u vezi zapošljavanja. Istovremeno, ukoliko su zaposleni zadovoljni, ostvaruje se povećanje produktivnosti i bolji poslovni rezultat.

Mišljenja smo da je svakom poslodavcu ova knjiga nezaobilazno štivo za opstanak i uspeh u poslu, i da će uštedeti vreme i novac svima koji se odluče da je imaju.

Spisak autora:
- Maričić Vukotić Jasmina – Inspektor rada i Odeljenju grada Beograda, pri ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
- Rajković Danijela – Rukovodilac grupe za zarade i plate u javnim službama, Sektor za rad, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
- Potežica Bojana – dipl. Pravnik, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
- Kuzmanović-Živanović Svetlana - Rukovodilac Grupe za porez na dohodak fizičkih lica i sistema doprinosa za socijalno osiguranje u Ministarstvu finansija
- Petrović Irena – magistar ekonomskih nauka
- Tričković Milica – diplomirani menadžer


 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.