rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jul. 12
  • 14:55

Do 31.12.2019. god. rok za usklađivanje sa Pravilnikom o novoj hrani

21.11.2019

Podsećamo, Pravilnik o novoj hrani  („Sl. glasnik RS”, br. 88/18), usvojen je krajem 2018. godine, a ovim propisom su definisani uslovi prometa, način kontrole, sledljivost i označavanje nove hrane, kao i svi drugi aspekti važni za zdravlje i bezbednost potrošača. Pravilnik o novoj hrani ima važnu ulogu da zaštiti potrošače i pomogne proizvođačima da pravilno u promet stavljaju novu hranu.

Sa ciljem potpune bezbednosti i zaštite zdravlja potrošača, u promet na tržištu Srbije, može se staviti samo nova hrana ili novi sastojak hrane koji su odobreni na tržištu EU.

VAŽNO!

Domaći proizvođači i distributeri imaju rok, najkasnije do 31. decembra 2019. godine, da usklade svoje poslovanje sa Pravilnikom o novoj hrani, usaglašenim sa EU propisima.

Ovaj pravilnik možete pronaći na našem CD za poslodavce, kao i na CD-u koji prati priručnik "Pravilno poslovanje specifičnih delatnosti".


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.