rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jan. 26
  • 20:26

Krizni štab doneo nove mere za Grad Beograd koje važe od 10. jula 2020. godine

10.07.2020

Krizni štab je, na sednici od 09. jula 2020. godine, doneo nove mere za Grad Beograd u borbi protiv koronavirusa, koje stupaju na snagu 10. jula 2020. godine.

Nove mere predviđaju potpunu zabranu organizovanog javnog okupljanja više od 10 osoba i u zatvorenom prostoru i na otvorenom, kao i ograničenje broja ljudi u zatvorenim prostorima, te skraćenje radnog vremena svih objekata u zatvorenom prostoru.

Ove mere su vremenski oročene i čim se stvore uslovi za koliko-toliko normalan život, one će biti povučene.

Svaki ugostiteljski objekat i prodavnica imaće jasno istaknuto koliko osoba može da boravi u tom prostoru što je, po formuli, jedna osoba na četiri metra kvadratna.

Nova mera je i ograničenje radnog vremena objekata u zatvorenom prostoru, koja predviđa da ovi objekti budu zatvoreni od 21 do 6 časova. Ova mera nije samo za ugostiteljske objekte i zatvorene prostore, već i za prodavnice, tržne centre i sve objekte zatvorenog tipa.

Kada je reč o otvorenim prostorima i baštama, oni moći da rade do 23 časa.

Na sednici Kriznog štaba postignut je dogovor o tome da se pojedine oštrije mere donose za one sredine i lokalne samouprave u kojima je situacija sa koronavirurosm nestabilna, pre svega za Beograd, gde je i najkritičnije.

Dogovor je da se i dalje ide tako da nema mera za čitavu Srbiju, već da fokus bude na onim sredinama gde je situacija vanredna, nestabilna i nepredvidiva.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.