• Jun. 18
  • 02:26

Obavezno nošenje maski u gradskom i prigradskom prevozu

24.06.2020

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, dana 23. juna 2020. godine, održao je sednicu na kojoj se diskutovalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji.

Od 23. juna 2020. godine je obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično.

Što se tiče zatvorenih prostora, Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre.

Sve preporuke za tržne centre i maloprodajne objekte, kao i za turističke agencije, hotele i ugostiteljske objekte, možete pronaći u narednom broju našeg časopisa “Sve inspekcije na dlanu” (jul/avgust).  


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.