Potpisivanje finansijskih izveštaja i dokumentacije pomoću poslednje verzije aplikacije NexU 1.36

20.03.2024

U obaveštenju (od 18.3.2024. god.) objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre (APR), skreće se pažnja obveznicima, koji potpisuju finansijske izveštaje i dokumentaciju uz pomoć NexU aplikacije, da koriste poslednju NexU 1.36 verziju aplikacije, kako bi se izbegli problemi u vezi sa vidlјivošću pojedinih strana dostavlјenog dokumenta ili podataka o potpisniku.

Ukoliko se dokumenta potpisuju u cloud-u, treba obratiti pažnju na to da je vizuelni prikaz potpisa obavezan. Preporučujemo da popunjavanje podataka u pdf formatu (pre svega izjave o neaktivnosti), uradite u aplikaciji Adobe Acrobat Reader, kako bi se osigurala ispravnost formata kreiranog dokumenta.

U skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu javnog objavlјivanja finansijskih izveštaja i vođenju Registra finansijskih izveštaja, obveznici su dužni da zahtev za javno objavljivanje finansijskog izveštaja i elektronska dokumenta potpišu primenom posebne aplikacije APR-a za potpisivanje elektronskih dokumenata (NexU), odnosno preko aplikacije koja obezbeđuje potpis u klaudu.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.