• Jun. 18
  • 02:25

Predstavljen novi projekat - Stvarano u Srbiji

18.06.2020

Privredna komora Srbije pokrenula je novu akciju „Stvarano u Srbiji“, usmerenu na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda. Firme koje žele da njihovi proizvodi ponesu žigČuvarkuća“, od 16. juna mogu da se prijave Privrednoj komori Srbije.

Stvarano u Srbiji je akcija putem koje sve ono što se kupi sa žigom čuvarkuće znači ne samo da je proizvod stvoren u Srbiji nego da je napravljen od najboljeg što Srbija ima, kao i da takav proizvod sadrži vrednost domaćeg rada, ideja, kreativnosti, dizajna, inovacija, domaćih materijala i sirovina.

Žig "čuvarkuća“ može osvojiti proizvod koji ima natprosečan kvalitet i stvoren je u Srbiji od domaćih resursa, zatim proizvodi ili proizvodne linije koji pripadaju oblastima prerađivačke industrije, utvrđenim šifrarnikom. Natprosečan kvalitet znači da proizvod svojim ukupnim svojstvima osigurava viši nivo merljivog kvaliteta, ima bolju funkcionalnost, višu upotrebnu vrednost, tržišnu prepoznatljivost i savremeni dizajn, kao i međunarodno priznate standarde i sertifikate. Jedan od uslova je i da je na tržištu najmanje godinu dana pre upućivanja zahteva za dodelu žiga.

AkcijaStvarano u Srbiji“ usmerena je na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.