Ažurirana specifikacija aplikativnog interfejsa za neposredan pristup sistemu elektronskih faktura

21.06.2023

Ministarstvo finansija je 20. juna 2023. god. objavilo ažuriranu specifikaciju aplikativnog interfejsa za neposredan pristup SEF-u (sistemu elektronskih faktura).

Navedeno ažuriranje je proizvelo sledeće korekcije:

 

1. Vrednost InternalAccountForTurnoverOfForeinger je zamenjena vrednošću InternalAccountForTurnoverOfForeigner u šemi VatRecordingDocumentType.

Posledično, ako korisnik preko javne API metode POST/api/publicApi/vat-recording/individual želi da kreira novu pojedinačnu PDV evidenciju za tip dokumenta Interni račun za promet stranog lica potrebno je da pošalje novu vrednost InternalAccountForTurnoverOfForeigner.

U suprotnom, dobiće sledeću poruku greške: „Error converting value InternalAccountForTurnoverOfForeinger to type SspDTO.enums.VatRecordingDocumentType“.

 

2. Vrednost Jun je zamenjena sa vrednošću June u šemi VatPeriod.

Posledično, ako korisnik preko javnih API metoda POST /api/publicApi/vat-recording/individual i POST /api/publicApi/vat-recording/group želi da kreira novu pojedinačnu ili grupnu PDV evidenciju za mesec jun potrebno je da pošalje novu vrednost June.

U suprotnom, dobiće sledeću poruku greške: „Error converting value Jun to type SspDTO.enums.VatPeriod“.

Alternativno, kao vrednost parametra vatPeriod može se slati i redni broj meseca pod znacima navodnika: { “year”: 0, “vatPeriod”: “6”, “turnoverWithFee”: { “taxableAmount20”: 0,…

 

Navedene izmene su prikazane na strani br. 96 dokumenta „Specifikacija aplikativnog interfejsa za neposredan pristup sistemu elektronskih faktura“.

Važna napomena: Ove izmene su deo ažuriranja 3.4 koje je trenutno dostupno samo na demo okruženju.

Vest o dostupnosti ažuriranja 3.4 na produkcionom okruženju biće blagovremeno objavljena.

 

Specifikacija aplikativnog interfejsa za neposredan pristup sistemu elektronskih faktura

Ovaj dokument daje specifikaciju za pristup putem aplikativnog interfejsa.

Tehnička specifikacija aplikativnog interfejsa je sastavni deo implementacije aplikativnog interfejsa i održava se tako da uvek bude usaglašena sa odgovarajućom verzijom implementiranog sistema.

S tim u vezi, ažurirani su sledeći dokumenti:

- Javna API dokumentacija (20.6.2023.g.) (Okvirna specifikacija aplikativnog interfejsa za neposredan pristup sistemu elektronskih faktura), i

- Specifikacija planiranih izmena evidencije PDV (20.6.2023.g.) (Specifikacija aplikativnog interfejsa za neposredan pristup SEF-u koja se odnosi na evidenciju PDV-a).

 

Napominjemo:

Navedeni dokumenti se nalaze na našem sajtu: e-fakture.info kojem mogu pristupiti svi kupci naša dva Priručnika (pogledajte u nastavku).

Podsećamo:

- Sve u vezi sa PDV-om, e-fiskalizacijom i e-fakturama, uključujući i sve važeće propise, prenosimo na sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“.

- S druge strane, naš Priručnik „E-fiskalizacija – bez problema u praksi“, predstavlja prvu zbirku rešenja za probleme u praksi koji su se već javili u vezi sa novim modelom fiskalizacije. Kupcima ovog Priručnika, takođe, je obezbeđen i pristup sajtu: e-fakture.info . Pri tom, napominjemo, rešenja za probleme iz prakse koji su dati u ovom Priručniku, ne nalaze se na pomenutom sajtu, niti u Priručniku „PDV, fiskalizacija i e-fakture“, i obrnuto.

● Informacije o tome kako da postanete korisnik našeg sajta www.e-fakture.info možete seaznati na ovom sajtu (RezonSrbija.rs), ili nas možete kontaktirati.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.