Ističe rok za iskazivanje podataka u Obrascu EZPPPDV

02.04.2024

Ministarstvo finansija, Poreska uprava, u svom saopštenju od 1.4.2024. god., podseća prodavce - obveznike PDV, koji su i obveznici fiskalizacije, da je rok za iskazivanje podataka u Obrascu EZPPPDV sedam dana od isteka poreskog perioda u kojem je primljen overeni original zahteva putnika za povraćaj PDV.

U smislu navedenog, prvi rok za obveznike kojima je poreski period za koji se obračunava i plaća PDV kalendarsko tromesečje je 8. april (imajući u vidu da je 7. april neradni dan, pa se poslednji dan roka pomera na prvi naredni radni dan).

Istovremeno, 8. april je rok i za iskazivanje predmetnih podataka od strane obveznika kojima je poreski period za koji se obračunava i plaća PDV kalendarski mesec.

Poreska uprava će podatke iskazane u Obrascu EZPPPDV preuzeti nakon isteka navedenog roka.

Iskazivanje podataka u navedenom obrascu vrši se na način propisan Korisničkim uputstvom, koje smo objavili na našem sajtu: e-fakture.info. 

Ovo uputstvo je, takođe, dato u okviru korisničke aplikacije za fiskalizaciju na portalu Poreske uprave ePorezi, a možete ga pogledati i klikom na ovaj link .


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.