rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Mar. 31
  • 03:49

Stupa na snagu Zakon o igrama na sreću

11.03.2020

Dana 11. marta 2020. godine stupa na snagu Zakon o igrama na sreću koji je objavljen u „Sl. glasniku RS“, br. 18/20 od 03. marta 2020. godine, a primenjuje se po isteku 30 dana od dana stupanja na snagu, odnosno od 10. aprila 2020. godine.

Ovim zakonom uređuje se pravo na priređivanje igara na sreću, vrste igara na sreću, uslovi priređivanja, prava i obaveze priređivača igara na sreću, ostvarivanje i pripadnost prihoda ostvarenih priređivanjem igara na sreću, kao i nadzor nad priređivanjem igara na sreću. Takođe, ovim zakonom uređuje se nadležnost Uprave za igre na sreću, kao organa uprave u sastavu ministarstva nadležnog za poslove finansija.

Donošenjem novog zakona u oblasti igara na sreću, stvaraju se neophodni uslovi za uvođenje naprednijeg sistema nadzora, povećanje i efikasnije prikupljanje budžetskih prihoda i smanjenje sive ekonomije, povećanje stepena društvene odgovornosti priređivača igara na sreću, povećanje pravne i ekonomske sigurnosti, unapređenje zakonskog okvira za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Pored navedenog, neophodno je istaći i sprovođenje potrebnog usaglašavanja sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru i Zakonom o opštem upravnom postupku, kao i preko potrebno preciziranje i detaljnije definisanje zakonskih instituta i pojmova, u ovoj oblasti.

 

NAPOMENA:

Prečišćeni tekst Zakona nalazi se na našim elektronskim priručnicima - CD-u za Računovođe, CD-u za Poslodavce, u on-line verzijama istih, kao i na CD-u uz Priručnik Pravilno poslovanje specifičnih delatnosti.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.