• Jun. 18
  • 02:31

Tehnički vodič o novim elektronskim fiskalnim uređajima

04.06.2021

Poreska uprava RS je (2.6.2021. god.) objavila Tehnički vodič sa uslovima i karakteristikama elemenata elektronskog fiskalnog uređaja radi odobravanja za upotrebu u sistemu e-fiskalizacije.

Podsećamo, Uredbom o obliku i sadržaju registra elemenata elektronskih fiskalnih uređaja, vrstama elektronskih fiskalnih uređaja, načinu njihovog korišćenja i odobravanja, automatskoj obustavi rada elektronskog fiskalnog uređaja, pojedinostima alternativnog pristupa stalnoj internet vezi i načinu uvida u podatke dostavljene Poreskoj upravi („Sl. glasnik RS“, br. 32/21), koja se primenjuje od 1. jula 2021. god., pored ostalog, za potrebe sprovođenja postupka odobravanja fiskalnih uređaja za upotrebu, utvrđena je dužnost Poreske uprave da:

- objavi i ažurira Tehnički vodič koji sadrži uslove koji moraju biti ispunjeni radi odobravanja upotrebe elementa ili elemenata elektronskog fiskalnog uređaja; kao i da

- obezbedi i održava testno okruženje, kao i alate neophodne da bi se izvršilo kvalitativno i funkcionalno ispitivanje elemenata elektronskog fiskalnog uređaja.

 

Pomenuti Tehnički vodič kupci našeg novog Priručnika „PDV, fiskalizacija i e-fakture“ mogu pogledati na našem sajtu: e-fakture.info

Pored toga, u ovom Priručniku i na sajtu se nalazi sve što Vam je potrebno u vezi sa novinama u navedene tri oblasti, koje se primenjuju već od 1. jula 2021. god.

Za detaljnije informacije o Priručniku „PDV, fiskalizacija i e-fakture“, pogledajte klikom na ovaj link.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.