U petak, 30. juna, ističe rok za dostavljanje dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj

29.06.2023

Podsećamo sve obveznike revizije redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja (RGFI) da u petak, 30. juna 2023. god., ističe zakonski rok za dostavljanje dokumentacije koja je propisana članom 45. Zakona o računovodstvu.

 

Kako saznajemo iz Agencije za privredne registre, obveznici revizije, čiji je RGFI javno objavljen kao potpun i računski tačan, dokumentaciju dostavljaju kreiranjem novog zahteva i to Dokumentacija uz RGFI“ ili, ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljen izveštaj, putem zahteva Korigovani RGFI sa dokumentacijom“. Podnošenje navedenih zahteva je moguće i po isteku zakonskog roka, a najkasnije do kraja 2023. god., s tim da je u tom slučaju neophodno platiti dodatnu naknadu usled neblagovremenog dostavljanja u iznosu od 3.000 dinara.

Obveznici revizije koji nisu postupili po javno objavljenom „Obaveštenju o nedostacima“, usled čega im je RGFI javno objavljen kao nepotpun i računski netačan ili je javno objavljena informacija da izveštaj ne može biti objavljen usled neplaćene naknade, imaju mogućnost da najkasnije do kraja godine dostave potpun i računski tačan RGFI zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva „RGFI i dokumentacija“, uz plaćanje uvećane naknade usled kašnjenja u dostavljanju RGFI, odnosno dokumentacije.

Za rešavanje konkretnih pitanja, obveznici revizije mogu se obratiti na sledeće mejl adrese:

- sd@apr.gov.rs - radi rešavanja pitanja u vezi pristupa Posebnom informacionom sistemu APR-a ili zbog problema u vezi sa potpisivanjem zahteva, odnosno dokumentacije;

- finizvestaji@apr.gov.rs - za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi sa dostavljanjem dokumentacije.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.