• Nov. 28
  • 07:37

U ponedeljak isplata prvih subvencija za nabavku novih fiskalnih uređaja

23.10.2021

Ministar finansija, Siniša Mali je, 22.10.2021. god., istakao značaj uvođenja fiskalnih računa, i podsetio da je u toku proces uvođenja novog modela fiskalizacije i najavio da će u ponedeljak, 25. oktobra, biti isplaćene prve državne subvencije za nabavku novih fiskalnih uređaja.

„Do sada smo dobili 15.600 zahteva za subvencije za uvođenje novih fiskalnih kasa. Našu privredu to ništa neće koštati. Dobijaju 100 evra za jedan fiskalni uređaj i 100 evra po prodajnom mestu. U ponedeljak će biti isplaćene prve subvencije. Nećemo čekati kraj januara, već ćemo svake nedelje za one koji se prijave taj novac i isplatiti“, rekao je ministar.

On je dodao da sa ovom isplatom subvencija, kao i svakom narednom, Vlada ispunjava obećanja i izmiruje sve obaveze u dinar, a naveo je i da očekuje da sve ovo bude podstrek i za druge da se prijave, kako bi u što kraćem periodu bili zamenjeni fiskalni uređaji.

 

Podsećamo, sve u vezi sa e-fiskalizacijom prenosimo na sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“. Saznajte više o ovom Priručniku klikom na ovaj link.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.