Uspešno okončan prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. god. u zakonskom roku

03.04.2024

Prema saopštenju Agencije za privredne registre (APR) od 2.4.2024. god., prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu u zakonskom roku je uspešno okončan u noći 1. aprila, u ponoć. Putem Posebnog informacionog sistema APR-a dostavlјeno je oko 284.000 zahteva za javno objavlјivanje finansijskog izveštaja odnosno dokumentacije, od čega se malo više od 89% dostavlјenih zahteva odnosi na redovan godišnji finansijski izveštaj, a oko 11% na izjave o neaktivnosti. Do sada je APR obradila i na internet stranici, kao ispravno, objavila oko 148.000 izveštaja, odnosno izjava o neaktivnosti.

Podsećamo obveznike koji nisu dostavili svoje izveštaje, odnosno izjave o neaktivnosti za 2023. godinu, u propisanom roku, da mogu da ih dostave APR-u uz plaćanje naknade za javno objavlјivanje koja je uvećana zbog zakašnjenja, po osnovu neblagovremenog dostavlјanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2023. godinu, obveznici mogu pratiti na sajtu APR-a, na stranici : Registri/ Finansijski izveštaji/ Javno objavlјeni finansijski izveštaji i ostale pretrage (kliknite na ovaj link da pogledate).


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.