Zaštita prava poslodavca

 • Poslodavci koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze rizikuju da im različite inspekcije izreknu visoke novčane kazne (i do 2.000.000 din. za pravna lica) ili druge sankcije.
 • Planirane su češće (najavljene i nenajavljene) kontrole poslodavaca od strane Poreske inspekcije i Inspekcije rada, strože mere i više novčane kazne.
 • Kako bi poslodavci poštovali propise, moraju i da ih poznaju i razumeju.
 • Nepoštovanje prava zaposlenih (pre svega onih utvrđenih Zakonom o radu) za rezultat ima opadanje njihove motivacije za rad, što negativno utiče na ostvarivanje aktivnosti i ciljeva poslodavca.
 • Propisi se često menjaju, a pored obaveza, njima su utvrđena i prava poslodavaca.

Priručnik "Zaštita prava poslodavca"

 • namenjen svim poslodavcima;
 • sadrži objašnjenja o novinama u propisima, rešenja i odgovore na brojne nedoumice iz prakse:

  - o tome šta sve morate da izvršite kao poslodavac kako biste uvek na vreme ispunili sve propisane obaveze,

  - na koji način da uredite opšte akte, ugovore o radu i druge ugovore,

  - koje obrasce treba da podnosite i koje evidencije da vodite,

  - kako da izbegnete kazne, ali i

  - informacije o tome koja su Vaša prava.

Kako bismo Vam olakšali ostvarivanje Vaših prava i ispunjenje propisanih obaveza u praksi, uz knjigu smo priložili kompakt disk - CD sa neophodnim obrascima, primerima ugovora, odluka, rešenja i drugih akata poslodavca, važećim propisima, službenim mišljenjima i uputstvima, kao i brojnim dodatnim, praktičnim stručnim tekstovima koji će Vam pomoći da još bolje razumete i primenite u praksi ono što je zakonima propisano, ali i da zaštitite svoja prava.

 

Više o Priručniku:

 • Priručnik sadrži oko 280 strana stručnih komentara, objašnjenja procedura i obračuna, primera, saveta, kao i kompakt disk – CD.
 • Knjiga i CD se prodaju zajedno, u paketu; ne prodaju se samostalno.;
 • Autori priručnika su vrhunski stručnjaci u oblastima radnih odnosa, poreza, socijalnih doprinosa... i to:

  - Rajković Danijela - Rukovodilac Grupe za zarade i plate u javnim službama, Sektor za rad, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

  Potežica Bojana – dipl. pravnik, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu

  - Kuzmanović - Živanović Svetlana – Rukovodilac Grupe za porez na dohodak fizičkih lica i sistema doprinosa za socijalno osiguranje u Ministarstvu finansija

  - Maričić-Vukotić Jasmina - Inspekor rada u Odeljenju grada Beograda, pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

  - Popović Aleksandra – dipl. pravnik, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Kako možete kupiti Priručnik „Zaštita prava poslodavca“?

Proizvod se prodaje putem direktne prodaje i dostavlja se kurirskom službom, sa računom koji glasi na 3.290 din. (sa uračunatim PDV-om), koji je potrebno platiti prilikom preuzimanja. Troškove dostave kurirskom službom snosi Rezon Media Grup doo.


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.